diumenge, 3 de juliol del 2011

Pluja de flors, Jocelyne Marmottan Raventós

                       

Dissabte calorós, 10 del matí Cubelles, la fusta de la porta del Castell és testimoni del sol, la pluja el vent i de les mans que hi han demanat refugi.

Havia quedat amb Jocelyne Marmottan Raventós, pintora Cubellenca resident a Mèxic, que ara hi té una exposició: Pluja de flors.

Fa un any aproximadament que mantenim contacte freqüent.
És una de les artistes seleccionades a l'ARDHARA, ardhara va ser una mostra itinerant d'artistes penedesencs, seleccionats per un prestigiós jurat. Hi va haver tres edicions 1987-1991-1995 de la 1a edició el 2012 en farà 25 anys i s'estan preparant actes per celebrar-ho.
Va ser una iniciativa que va donar molts fruits ja que molts artistes joves van tenir l'oportunitat d'exposar la seva obra i donar-la a conèixer arreu de Catalunya i fora, també se'n van editar tres catàlegs i estaria bé remprendre aquesta iniciativa.



La seva obra  és fresca i perfumada, com ja suggereix el títol de l'exposició : Pluja de flors, juga amb el moment, amb la llum sota els arbres, les llums i les ombres fent l'ullet, els colors canviants... el moviment, l'aire mou les fulles i l'ombra i la llum canvien de lloc...crea un ambient que embolcalla, et sents ocell  dins les branques de l'arbre...
Pètals, pètals i més pètals, a la vorera, sobre el capó d'un cotxe, en el baixant d'una escala, en cada moment fugisser...
...
Em reconec en el vent atrevit
que despentina falses seguretats.
Ahir no és avui ni avui és demà,
només l'instant present em diu que sóc...
Teresa Costa-Gramunt

en el seu bloc: El vel d'harmonia


Utilitza totes les tècniques al seu abast, imatges fotogràfiques alterades, acrílic, monotípies, llapis...



El color, el color hi és sempre present, variat, intens, sota les xicrandes, arbres de Judea, til.lers, buguenvíl.lees...



La seva passió, els viatges i capturar vida, molta vida per plasmar en les seves teles i en paper i especialment d' amate, paper mexicà artesà que li dona una textura molt particular.
Val la pena visitar la seva exposició....





1 comentari:

  1. Holaaaa!!
    Ens hem fet ressò del teu article a la nostra web indicant procedència. Si per quelcom cosa no ho vols, si us plau, ens ho dius.
    L'horabona!!
    http://amesparreguera.blogspot.com/2011/07/blog-post.html

    ResponElimina