divendres, 22 de juliol del 2011

Va d'SKA




           


L'ska és un gènere musical que s'inicià  a finales dels 50 i popularitzà als 60, ve sobretot  de la fusió de la música negra americana de l' època amb ritmes populars jamaicans,  precursor  del rocksteady i més tard el reggae.
El principal objectiu, en origen, era esborrar la discriminació de la població negra.

Ahir a la nit, un grup del Vendrell, Jame's Band and Family, creat al 1995 coincidint amb la gran onada d'ska a Catalunya i que deixà els escenaris el 2002 amb un disc editat, The town without law i nombrosos concerts en diferents espais de la geografia catalana,  van reaparèixer, això, després d'un llarg període d'assajos.
Alguns dels components de la banda que per diferents motius l'han deixada han sigut substituits per altres, jovenets tots ells,  concretament, el bateria, el teclat
i el saxo tenor.

M'agrada la música, però no és que sigui una fervent seguidora de grups d'aquest estil, el que passa és que conec a molts dels seus components  des que anaven a la llar d'infants, la majoria són de la generació del meu fill gran que hi tocava a la primera època la trompeta i ara hi toca el petit, el saxo tenor.
Amor de mare a part, ho van fer molt bé, va ser una vetllada molt amena, per descomptat ritme "a tope" i el públic hi va participar molt, se'm va fer curt, a mi i al públic en general m'atreviria a dir.

Aquest concert va ser una "pre-estrena" ja que el dia de Sta. Anna, Festa Major del Vendrell actuaran al concert programat pel gran dia. Si teniu la sort d'estar de vacances o no treballar l'endemà...No hi falteu!

                                     

Dimarts 26 de juliol a 2/4 d'1 de la nit a la pl. de la Sardana:

Pau saura
Brams
i
The Jame's Band & Family


Si en voleu un tastet....





1 comentari: