diumenge, 17 de juliol del 2011

Tot canvia

Monument commemoratiu Coral Sarroca Nova 1901-2001(cors de Clavé)
Obra d'Agustí Salvà, consisteix en un bloc de pedra treballat amb motius al.legòrics a la música i dues notes musicals retallades en planxa de ferro, al damunt.

El tercer diumenge de juliol és la Festa Major de St. Martí Sarroca, feia més de sis anys que no hi anava, recordo la darrera vegada, a la placeta de l'antic ajuntament, al migdia hi havia sardanes, com cada any, el meu pare, ballador de sempre mai no faltava a la cita, a part de ballador, n'ensenyava de ballar sardanes, cosa que amb mi  no  va aconseguir fer mai, i prou que em dol, aquest darrer any ja no va poder ballar-ne, però era allí i els ulls se n'hi anaven.
Enguany han canviat el lloc de la ballada, pel meu gust ha perdut el caliu de la placeta, ara al costat de les atraccions i les paradetes "d'artesania" per dir-ho d'alguna manera, queda desangelat.

La Festa Major ha sigut l'excusa per reunir-nos, la meva germana bona cuinera i entenimentada ha fet un dinar lleuger: crema freda de porros i amanida de fesolets, patata, ceba i tomàquet de l'hort.
De segon un pollastre de corral rostit amb aubergínies i per postres fruita, prunes clàudies, préssecs de l'Ordal  i una barra de pasta de full amb crema i gerds.
Hem fet llarga sobretaula i abans de marxar hem collit verdura i fruita, dóna gust collir i menjar.



De tornada, a l'alçada de Catellví el sol es ponia....


No s'ha assemblat gens a les antigues festes majors, però ha estat agradable.

2 comentaris:

  1. Ah, les velles Festes Majors! Era un altre temps, oi?

    ResponElimina
  2. Si certament era un altre temps, pero l-important és haber-ho viscut intensament, que perduri en el record i que sempre estigui disponible per poguerne gaudir.-

    ResponElimina