dissabte, 19 de febrer del 2022

A propòsit d'unes florsDel 2 al 26 de març

Sala Portal del Pardo

Carrer Major, 10 El Vendrell

Feia temps que pintava la vegetació propera i d´aquesta activitat en va néixer el llibre El camí dels molins, obra a quatre mans amb Roser Guasch Bea, el publica Arola Editors l´agost de 2019.

Sentia la necessitat de fer alguna cosa per deixar anar una mica més la imaginació i que em permetés llicències que una rosella o un lletsó no necessiten.
M'agrada molt Mercè Rodoreda i en el seu llibre Viatges i flors  en descriu trenta-vit que no fa créixer al jardí de casa sinó que li creixen a l'imaginari... aquestes són les flors que em van servir de model. Les acurades descripcions de l'autora em guiaven sobre el paper, però no em posaven pas límits, ans el contrari, m'animaven a saltar marges i una rere l'altra van anar florint. Era un entreteniment, ho feia només per a mi, així com rego els rosers o les petúnies...Un dia en una reunió d'amics artistes els les vaig ensenyar i de seguida la Nati, Nati Soler Alcaide poeta i escriptora, va notar que li venien moltes ganes de fer la seva interpretació inspirant-se en Mercè Rodoreda i en les meves aquarel·les, no passà massa temps que fou Carlota Baldrís, compositora, la que tingué ganes de fer una música per a cada una d'elles. Ens anàvem trobant i afegint idees, volíem que fos un projecte interdisciplinar, polièdric com diu el nostre amic i mestre Joan Descals, ja hi teníem la literatura, les arts plàstiques, la música... en aquest moment és en el que Pep Vinyes director del grup de teatre Inestable del Vendrell i component del grup d'amics s'incorpora al projecte i un dia ens deixa anar: Què són tantes flors sense un perfum! i és en aquest moment  quan Esperança Cases, Mestra artesana perfumista s'hi incorpora i crea un perfum per a cada flor.Paral·lelament Òscar  Esquerda, editor d'Ònix, en publica el llibre amb el títol del projecte: A propòsit d'unes flors amb les aquarel·les i  els textos de la Nati i sortosament les noves tecnologies en permeten coses inimaginables no fa pas tant i a partir d'un quadradet que avui ens és ben familiar, codi QR, podrem visualitzar un vídeo amb la música de Carlota Baldrís i les meves aquarel·les. Un segon quadradet màgic d'aquests ens durà a visualitzar un altre vídeo documental presentant els autors.

I encara n'hi ha més una capseta que conté les trenta-vuit flors perfumades i l'accés a la música, una sèrie limitada a cinquanta exemplars.Mentre duri l'exposició hi ha programades les activitats següents:

2 de març a les 18:30h. presentació de l’exposició a càrrec del Grup de Teatre Inestable del Vendrell  i de la violinista Anna Urpí Baldrís.

5 de març a les 10:00: L'olor de l'art a càrrec d'Esperança Cases

9 de març a les 18:30h presentació del llibre A propòsit d’unes flors. Hi intervindrà Joan Descals i podrem veure el documental d´Andrea Rigalós Cases sobre el projecte i el vídeo amb la música i les aquarel·les A propòsit d’unes flors.

12 de març a les 11:00 Audició comentada de la música de les flors, a càrrec de Carlota Baldrís

16 de març a les 18:30h. visita guiada, a càrrec de Camil·la Pérez Salvà i Nati Soler Alcaide.

19 de març ales 10:00 matinal

23 de març a les18:30h. taller de pintura i escriptura a càrrec de Nati Soler Alcaide i Camil·la Pérez Salvà

26 de març a les 18:30h Taller de teatre impartit per Pep Vinyes


I com que el projecte ha estat molt complex

Agraïm:

Als membres del Grup de Teatre Inestable del Vendrell la  representació teatral.

A la violinista Anna Urpí Baldrís la interpretació de la música.

A Ton Barnadas i a Linus Urpí  les fotografies.

A Andrea Rigalós Cases el documental sobre el projecte.

A Linus Urpí el muntatge audiovisual amb la música i les aquarel·les.

A Oriol Padrós la mescla d'àudio.

A Joan Descals la presentació del llibre a la Sala del Portal del Pardo

Blog d' A PROPÒSIT D'UNES FLORS on podreu trobar tota la informació del projecte:

https://www.apropositdunesflors.blogspot.com 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada