diumenge, 15 de gener del 2012

4 artistes italians


Divendres 13 a la Sala d'exposicions Municipal del Portal del Pardo del Vendrell es va innaugurar l'exposició:
4 artistes Italians
L'exposició es podrà visitar fins el 12 de febrer

Ceràmica, llibres, tèxtil, paper, fotografia....
Quatre artistes, professors tots ells d'un centre d'ensenyament d'art a Castellamonte, prop de Turí.

 Sandra Baruzzi.Fotografia

Sandra Baruzzi, presenta en aquesta ocasió fotografies, fotografies impreses sobre paper presentades de forma molt innovadora, sobre teles de colors vius, negre, vermell, el paper en el que ha imprès la fotografia el plega, entra surt, amaga, ensenya, de manera que dona encara més força a la imatge. 
El cos humà el veu com un lloc, una casa, un contenidor ple de tots els aspectes que té la vida de qualsevol.
En la conversa que vam mantenir em comentava, jo visc al 2012 i incorporo al meu llenguatge tot allò que el progrés m'ofereix, noves tecnologies, nous materials...
Treballa també la ceràmica i li agrada molt la poesia, té uns quants llibres publicats.

Dimore dell'anima. Ceràmica.Sandra Baruzzi

Loredana Seregni, ens ensenya una col.lecció de teles, teles fines com les fines batistes amb que embolcallem els nadons, amb paraules de la pròpia artista, sedes i altres teixits suaus, transparents i lleugers que deixen travessar la imatge d'una cara a l'altra com si d'una porta oberta es tractés, portes, portes de diferents països que ella, incansable viatgera ha plasmat en les teles.

Crea un espai especial i màgic convidant-te a entrar, sortir, tafanejar, imaginar....




Roberto Zanello, el paper sigui quin sigui i les teles de qualsevol fibra li serveixen per expressar a Roberto Zanello  el seu interés pel pas del temps i per l'emprempta que aquest deixa en els objectes.
Els laberints,dels quals en podrem veure alguns a l'exposició és també un tema que treballa.

Roberto Zanello. Laberints en paper.
Guglielmo Marthyn, es deixa emportar per l'encant de les joguines de fusta record de la seva infantesa a la Vall d'Aosta i pels temes relacionats amb la vida del circ, els pallassos, la dona canó, l'home que menja foc, equilibristes, acròbates...
Tot un món de records que prenen formes estilitzades que fàcilment ens acosten a la realitat, peces esmaltades en part amb  vius colors i en altres només  amb òxid.

 
    Guglielmo Marthyn.Transumanza. Ceràmica


 Guglielmo Marthyn. La donna canone. Ceràmica 

Guglielmo Marthyn i Sandra Baruzzi treballen en col.laboració en ocasions, com és el cas del projecte Raconti di Terre. Museo della Ceramica. Palazzo dei Conti Botton de Castellamonte.

2 comentaris:

  1. Tota la proposta sembla força interessant, suggeridora, que es deixa contemplar i penetrar. Per al meu gust des de lluny, em farien somiar, o sigui, caminar més enllà, les portalades en tela fina, l'edifici reformat dins la caixa i alguna de les ceràmiques finals.
    Idees noves, que eixamplen el camp del viure.

    ResponElimina
  2. Tens raó l'exposició és interessant en general, però estic d'acord amb tú que les portes en fines teles són molt, molt suggerents, creen un espai especial, la transparència i el suau moviment que els transmet el caminar de la gent les fa encara més suggerents.

    ResponElimina