diumenge, 22 de gener de 2012

Barraques de vinya


La passejada pel terme municipal de St. Jaume dels Domenys concretament per la zona de Can Pau, La Carronya, Cornudella, Lleger i els Arquets m’ha donat la possibilitat de recollir imatges de diferents contruccions destinades a usos agrícoles.Des d’aquesta amb un sistema de recollida d’aigües pluvials amb cisterna i pica per preparar la calç, el sulfat de coure i altres productes, menjadora pel cavall, foc a terra…a aquesta en pedra secade pedra, arrebossada de morter, en la meva opinió una llàstima.La porta d’aquesta darrera, una verdadera obra d’artesania sostenible, feta amb planxa d’un bidó  i altres recipients metàl.lics.

d’obrao aquesta darrera, una vella roulotte pintada de blauet, no és el mateix però si que les funcions són les mateixes.


Les vinyes ara descansen podades agafant forces per brotar amb renovada saba.


6 comentaris:

 1. Són veritables monuments, les velles barraques de pedra seca! Les altres poden tenir la mateixa funció, però els manca diàleg amb l'entorn.

  ResponElimina
  Respostes
  1. Sí que són veritables monuments i quan en despertar la primavera els esclaten els lliris blaus al damunt són un espectacle.

   Elimina
 2. Aquestes construccions de pedra seca són autèntiques construccions autèntiques!
  Sé que estan catalogades, valorades i respectades, tanmateix hi ha gent que no té cap mena de respecte pels vestigis d'altres èpoques. Molt aprop de casa n'hi ha una amb la part superior desmantellada. Han pres les pedres per fer-ne rocalles a casa seva. És molt indignant!

  ResponElimina
  Respostes
  1. Aquesta manca de respecte cap el patrimoni històric em resulta indignant i incomprensible.

   Elimina
 3. Aquesta gerra manxega és impressionant, em suggereix un gegant entre vinyes!

  ResponElimina
  Respostes
  1. Aquesta impressió em va fer a mi, un gegant arrelat que emergia de terra.

   Elimina