diumenge, 18 de setembre del 2011

Enrajolem

El proper octubre farà un any que el projecte Enrajolem es va materialitzar al Vendrell,. 
Al 2009 s'havia presentat i era durant la Fira de Sta. Teresa que les sis columnes que es van enrajolar amb les 380 rajoles vingudes  d'arreu del món, tot i que la majoria de Catalunya, s'innaugurava.
En van arribar d'Argentina, Rússia, Xile, Itàlia, Alemanya, Turquia, Japó, Polònia, Brasil i Xina.


        

Passeig de les Bòbiles amb les columnes i la xemeneia de l'antiga fàbrica de rajoles  i Cristina del Castillo al costat d'una d'elles.


Es requeria una mida i un color dominant, el blau en totes les seves tonalitats i el blanc, també hi havia de constar el nom de l'autor i el seu origen.


Tot va començar al 2009 quan participo en el projecte  Placas de artista de l'artista argentina Cristina del Castillo. Ja n'ha organitzat diferents edicions i per la de Paso de los Libres, Corrientes,  li vaig enviar una  placa com diu ella:


Placa que forma part del projecte de Paso de los Libres.

Vaig proposar a la Comissió organitzadora de la Biennal i de la Fira   fer alguna cosa per l'estil, cosa que es va trobar molt interessant, quan li vaig demanar a la Cristina del Castillo va estar encantada i tan és així que va estar uns dies per Catalunya i  present en l'acte d'innauguració, ella i tres amigues i alumnes seves.


C. del Castillo ( a l'esquerra) al passeig de les Bòbiles, amb les seves alumnes

El projecte consisteix en una trobada de pensaments i missatges a través de la ceràmica.
L'obra que cadascú en la intimitat del seu estudi crea, entra a formar part d'una obra col.lectiva, més que d'un projecte artístic es tracta d'un projecte de pau, solidaritat i unió entre els pobles.


Durant la construcció.

Ara formen part del patrimoni de la vila i es poden veure al passeig de les Bòbiles, passeig on tindrà lloc la VI Fira de Ceràmica del Vendrell els dies 14, 15 i 16 d'octubre.











2 comentaris:

  1. Preciosa columna enrajolada, quina bona idea! I això de Paseo de los Libres m'ha arribat al cor: libres, lliures!

    ResponElimina
  2. A mi també em sembla que és una iniciativa estupenda la de fer una obra col·lectiva on hi ha aplegades totes les sensibilitats i tot l'art acumulat. I tot pel gaudi popular!

    ResponElimina