dilluns, 19 de desembre del 2011

Llibre d'artista


D'estudiant, amb l'economia sota mínims, m'era igual en la llengua que estessin escrits els llibres d'art, buscava imatges.... les dues nenes de la imatge, em van captar l'atenció a l'instant, era al Passeig de Gràcia, remenava entre piles de llibres i aquest se'm va obrir per aquesta pàgina, Mary Cassat , Les germanes, la seva mirada es va creuar amb la meva , no podia deixar de mirar-les era l'any 1972.
No fa massa dies em va tornar a caure a les mans i vaig sentir la necessitat de fer-ne alguna cosa ... manipular-lo, vestir-lo....



Aquests darrers dies hi estic treballant, el pinto, hi enganxo, el transformo, dono a les pintures que més m'agraden un escenari especial....li construeixo una casa a La dona que llegeix de Renoir...


Tenyeixo amb boira blava La inundació a Port-Marly d'Alfred Sisley...


Pinto les parets de la noia que prepara el cafè de l'esmorzar de Camille Pissarro, de blauet...

 
 

                      

Faig que les ballerines d'Henri de  Toulouse Lautrec es vegin a travers d'una finestra...
La idea és convertir-lo en el que se'n diu Llibre d'artista.

El llibre d'artista és un llibre ideat i treballat com a obra d'art original, ja sigui única o d'una edició molt limitada.
El llibre es converteix en un suport més i pot estar format per apunts, pintures, anotacions personals, fotografies, retalls, i manipulacions diverses, com és el cas.




3 comentaris:

  1. Transformar, vet aquí la qüestió! El que sigui: un llibre, una casa, un jardí... i l'ànima si molt convé, que convé, ja que mai no som el que desitgem ser, i això és el que ens fa tirar endavant.

    ResponElimina
  2. Com m'agrada aquesta transformació de l'objecte! Una meravella. Em fas venir ganes d'agafar un llibre i imitar-te. No sé com posar-m'hi! T'envejo.

    ResponElimina
  3. Sí realment la vida és això una transformació continua, sortosament els humans tenim aquesta capacitat i ara és un moment en el que l'hem d'exercitar molt, en nosaltres mateixos, en els objectes que ens envolten...
    Gràcies pels comentaris, ajuden en la transformació.

    ResponElimina