dijous, 9 de juny del 2011

Parlem d'Art, tertúlia


Ahir vam fer la 3a tertúlia Parlem d'Art, el tema tractat era Art i conflictes bèl.lics, estava programat fa més de tres mesos i, per aquelles  coincidències ahir al vespre a TV3 van emetre:
 L'aventura del romànic
Descobrim els secrets d'un segle de recuperació d'un art genuïnament català. En aquests cent anys, les obres del romànic català han viscut una autèntica peripècia en què no hi ha faltat de res: robatoris, vendes clandestines, espoli i exili que són el retrat d'un segle convuls a Catalunya en què l'art va patir les seves conseqüències.


Blauet, les ninetes se t'omplen de blauet...l'escaleta que puja del jardí és el feu de la passiflora, flor de la passió, una enfiladissa  de "flors univers"


Un cop al terrat ja t'has submergit en un altre món, tranquil, simple.... i ric, encara que pugui semblar una contradicció.


El jardí,  les escultures, les flors



  

El gibrell que reposa sobre les tobes, generoses de molsa.  Els esgrafiats 


Els porticons treballats pel temps



Auster, bell, funcional, acollidor,  la cadira és per seure no és per recrear un ambient, és viva dóna vida...


Un plaer i un privilegi poder-nos trobar a parlar d'art a la Fundació Apel.les Fenosa, gràcies Josep Miquel per entusismar-te de seguida amb la idea i també a tú Immaculada per preparar-nos els temes i a tots els assistents, sense aquests no hi hauria tertúlia.
Ara fins al setembre.

1 comentari:

  1. Hem visitat moltes vegades la Fundació i la casa dels Fenosa, i encara m'entendreix i emociona estèticament el blauet...
    TCG

    ResponElimina