dissabte, 14 de maig del 2011

"Modern ceramic art of korea” - The image of korea

El proper dijous 19 de maig i fins el 12 de juny 
“Modern ceramic art of korea”  - The image of  korea
Kwon Sang Inn i Lee Ky Joo
Galeria Pilar Ginés
Saragossa


Vaig conèixer a la Kwon i al Lee el febrer del 2004, van exposar al Vendrell i hi van estar uns dies. 
Ara col.laboro amb la Galeria Pilar Ginés de Saragossa i dins les exposicions paral.leles a Cerco, Feria Internacional de Cerámica Contemporanea, mostrarem l'obra d'aquesta artista  i algunes de Lee.
                       


                          


Crec que es podria dir de la seva obra que és contemporànea arrelada en la tradició i de la qual no en renuncia en cap moment, més aviat en fa bandera, ja sigui en els aspectes tècnics ja en els conceptuals.
Kwon Sang In és ceramista, comissària i estudiosa de la història i la teoría de les artes industrials (és una traducció molt literal, potser en podríem dir, oficis artístics).
Professora a la Facultad d'Art, de la Universitat de Kyungsung a Busan, Korea.
Al 2009  fou nomenada directora del Centre d'Art de la Univ. De Kyungsung on ha comissariat moltes exposicions internacionals.
Cursà  M.F.A ( master en bellas artes) a la Univ. de Kyoto la tesi doctoral tractava sobre la forma del “Kundika” botella d'origen indi utilitzada en les cerimònies budistas per contenir l'agua de la purificació, de l'Índia va passar a la Xina, Korea i Japó.
Ha estat invitada a exposar la seva obra  als EEUU, Espanya, Itàlia, Xina, Indonèsia i el Japó. Tambié ha formado part de nombrosos jurats des de 1992.


El celadó, tècnica molt utilitzada per ambdós ceramistes,  s'associa en moltes ocasions amb el sentiment nacional de Korea, la seva transparència i llum deixa veure allò que hi ha dins i reflecteix el que hi ha fora, combina la vaqüitat amb la plenitud.
                                                 
Les obres de  Lee Ki Joo, senzilles de línees  i compactes, prescinceixen de tot allò superflu, són formes estàtiques relacionades amb la voluntat de condensar en el seu interior el sentiment poètic.
Es llicencia  el 1964 a la Universitat Nacional de Seul. A l'actualidad és professor jubilat de la Universitat de Kiung Sung.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada