divendres, 24 de febrer del 2012

Laberints

                 MATEMÀTIC-ART                  

   Geometria de les estructures laberíntiques
 Joan Antoni Blanc

    Sala Polivalent del COATT
Rambla President Francesc Macià,6
                                  
Tarragona
Fins el 30 d'abril



Les matemàtiques també poden ser art. Com a professional del món del disseny, Joan Antoni Blanc (Tortosa, 1940) domina el llenguatge matemàtic i el fa servir per crear peces d'art inspirades en la mística del laberint. Laberints és una exposició presentada amb anterioritat al taller Cinta Dalmau de Tortosa, ara amb algunes peces noves,  el visitant  pot anar més enllà de la simple l'observació i jugar  amb aquestes, moure-les, fer nous laberints...          
recórrer amb els dits els seus  passadissos, perdre-s'hi, buscar la sortida...


Blanc explora les formes, les gira, les combina... laberints unicursals, laberints multicursals...




 Utilitza, metalls, neoprè adhesiu, poliestirè, fusta...


Algunes obres com la de la imatge superior son planxes de ferro i petites peces imantades que l'espectador pot combinar segons el seu gust.


Fa 3.000 anys es construïen a l'entrada de les coves o els refugis per despistar els mals esperits, durant el cristianisme es posaven al terra de les catedrals perquè els fidels fessin penitència, a partir del segle XIV apareix el laberint lúdic vegetal. 
“Els d'abans eren per purgar els pecats i els que aparèixen en èpoques posteriors eren per fer-los”, ironitza l'autor referint-se als laberints multicursals francesos.

Crec que l'exposició mereix una visita.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada