dijous, 15 de setembre del 2011

Ragusa - Dubrovnic


He trobat Dubrovnic una ciutat preciosa tan per la construcció dels edificis com per l'enclau en que està situada, l'Adriàtic als peus i la muntanya a l'esquena,  protegida per una  imponent muralla que la protegeix. L'alçada d'aquesta permet tenir una imatge de la ciutat amb unes perspectives gens habituals per un humà... com les d'un ocell .

                            

Teulades que guarden els secrets més íntims de qui s'hi aixopluga,


teules i més teules, unes antigues, d'altres malhauradament noves, 
després dels bombardeigs de la marina sèrbia al 1991 i 1992, la ciutat va quedar molt malmesa, sortosament amb l'ajut de la Unesco, la part vella i altres punts de la ciutat han sigut restaurats.





Xemeneies curiosíssimes per on s'enfila el fum d'un foc que fa càlides les estances





i roba estesa, roba  blanca, groga, lila, verda vermella..... verdaderes obres d'ingenieria, fils penjats com teranyines.... llarguíssims, de la muralla a la paret, d'una paret a una altra.....



finestres obertes, finestres tancades, 




finestres amb flors, conserves fent la novena,  gats mirant si la bugada és seca...


jardinets, patis interiors, horts...





carrers transitats, fonts, turistes, músics, mercats i botigues de souvenirs, aquestes darreres però, no tapen la part baixa dels edificis, pots passejar pels carrers i veure les façanes en la seva totalitat.







Monument al poeta barroc Ivan Gundulic a la pl. Gunduliceva, va contribuir a l'estandarització del croat




Els  comerços  ja siguin  d'orfebreria tradicional, sobretot  filigranes en plata, corall, àmbar...




motius nàutics


o souvenirs contemporanis, de dissenys acurats, molt ben presentats i amb productes de qualitat, lluny del típic comerç de records de mal gust o kitsch.


No vaig trobar ceràmica, però  ens en vam emportar una aquarel.la on es pot veure la ciutat des de mar així recordarem Dubrovnic, ciutat viva i acollidora que et deixa  amb ganes de tornar-hi.

Les fotografies les vaig fer amb el telèfon mòbil, vaig perdre la càmera, per sort la vaig localitzar i aviat la tindré a casa.



1 comentari: