dilluns, 9 de gener del 2012

Tunísia / Egipte / Ceràmica


Si ja és difícil trobar exposicions de ceràmica contemporània no cal dir que més ho és trobar-ne de ceramistes de països com Tunísia o Egipte.
Feia temps que els convenia ordre i neteja als prestatges on exposició rere exposició vaig guardant catàlegs i invitacions d'exposicions que visito, avui ha estat el dia.
De bon matí m'hi he posat, m'agrada fer-ho amb calma, recordant-les una a una.

M'ha caigut a les mans un petit catàleg de l'any 1975, al maig, al Palau de la Virreina exposaven tres ceramistes tunisians, de la regió de Sfax, dic ceramistes perquè a Barcelona van aprendre ceràmica, però la seva formació d'origen era bàsicament pictòrica. Havien estat becats per ampliar estudis a l'Escola Massana, era l'any en que jo els hi acabava .
Ben Arab Ridha, Jmal Hachmi i Yangui Mohamed.
És una de les exposicions de les que guardo un record més clar.

 


A l'any 2000 l'Institut Català de la Mediterrània  amb la col.laboració de l'Instituto Egipcio de Estudios Islámicos va organitzar l'exposició del ceramista egipci Samir El-Guindi.


Al febrer de 2001 era el Museu de Ceràmica de Barcelona on s'exposava ceràmica de Khaled Ben Slimane, tunisià de la regió de Nabeul, regió de forta tradició ceramista. En el seu moment, també va ampliar estudis a l'Escola Massana i més tard al Japó, influència molt manifesta en la seva obra


A veure si aviat tinc la sort de poder-ne veure alguna altra.

Les imatges no són massa bones, són tretes dels catàlegs.

2 comentaris:

  1. En Rhida, segons tinc entès, també fa gravat, el vaig conèixer a casa de la pintora Conxa Ibáñez, ja fa una colla d'anys, i és que de tantes coses fa una colla d'anys! Seguim, però, seguim...

    ResponElimina
  2. Tens raó, també fa gravat i pintura i escultura. Viu a la Roca del Vallès i té una filla il.lustradora, amb un treball molt interessant.
    Ho vaig descobrir buscant informació per l'entrada.

    ResponElimina