dimecres, 26 d’octubre del 2011

Eines


Allò que la nostra mà no pot o li és difícil  ho fa alguna eina que ens hem fabricat, comprat, manllevat, heretat.... .

Eines, utensilis, instruments, estris, atifells.


Eina: Objecte fet per a una acció determinada i utilitzat directament per la mà per a actuar sobre la matèria.


Algunes ben simples i humils d'altres més elaborades, unes i altres se'ns fan imprescindibles, si  les extraviem  poden fer-nos impossible la finalització d'un treball.
Dia a dia es van convertint en una mena d'empelt, el contacte crea uns vincles invisibles però fortíssims.

Puc remenar calaixos i racons fins trobar aquella, n'hi pot haver d'altres, però és aquella la que em permetrà fer allò.



De fa anys que les eines  són un dels temes que més m'han atret, de fet la sèrie eines  fa anys que la treballo   i en aquests moments ho estic fent.
Eines en general, d'oficis artístics o no,  una gúbia o un enformador, un ribot o una llençadora, un fus  o una ala d'una arada de cisell..... per ser prolongació directa de la mà o formant part d'una màquina, cas de la llençadora en un teler o l'aleta d'una arada.

M'atrauen per aquesta mena de dependència que generen en mi i també per elles mateixes, per les seves formes fruit del disseny pragmàtic i depurat de la necessitat, l'ergonomia  que l'ús fa personal i intransferible, pels materials en que normalment estan fetes i que el treball embelleix...

Aquesta darrera setmana he acabat aquests dos Taulers de la sèrie: Eines.


           

           Taulers: ceràmica, ferro i fusta 2011



3 comentaris:

  1. Visca les eines, extensió de les mans i del cervell!

    ResponElimina
  2. A través del blog de Teresa Costa t'he trobat: la teva obra em sembla interessantíssima per la imaginació i la plenitud del sentit.
    Endavant.
    Olga.

    ResponElimina
  3. Gràcies a totes dues.
    A la Teresa que sé que li agrada En Blau, fa temps que el segueix i a tú Olga, que no et conec, gràcies també per les teves paraules.

    ResponElimina