dimarts, 27 de març del 2012

Camins de paraules







Eulàlia Oliver, Camins de paraules 2012



Les paraules de l'artista ens descriuen prou bé la seva obra:

Fa temps que recorro i exploro camins de terra, camins d’aigua, camins de foc en el món al que em dedico, la ceràmica. És el meu llarg camí a la meva particular Ítaca. Però tots els camins a Ítaca estan plens de paraules, són també camins de paraules, cito literalment:

“Hi ha paraules per tot, estrenyent-se, torçant-se i trenant-se, creant un paisatge d’una frondositat vertiginosa, talment un espès banc de peixos de colors enmig d’un oceà negre, tant dens que és impossible veure l’oceà obert, l’aigua negra i sola. (...) El laberint és desesperadament uniforme no hi ha punts cardinals ni cardo ni decumanus ni minotaure, només hi ha un mar infinit de paraules sense gravetat.” (Gemma de las Cuevas - Revista de Física 1r semestre 2006)

Al preparar aquesta exposició he anat trenant a la meva manera els camins de paraules recorreguts per alguns dels nostres millors poetes, J. M. de Sagarra, S. Espriu, M. Marti Pol, J. Margarit, J.V. Foix, J. Palau i Fabre, Ràfols Casamada, ... amb els camins de no-paraules que són la meva particular forma d’expressió...
...i que així pogueu explorar aquest laberint on no trobareu el Minotaure o potser sí.
Es tracta de peces de petit format en porcellana que tal com ens diu l’Eulàlia Oliver fan al.lusió als camins de paraules dels poetes abans esmentats.
Eulàlia Oliver té una llarga trajectòria en el món de la ceràmica i ha guanyat premis i ha estat seleccionada en certamens de reconegut prestigi.
Aquest darrer any ha rebut la insignia de Mestra Artesana de la Generalitat de Catalunya.

Del 30 de març al 19 de maig
de dimarts a dissabte de 17:30 a 20:30

pl. de les Garrofes,4
El Vendrell
www.camillaperez.com



5 comentaris:

  1. Sembla interessant... pot ser una bona excusa per una visita! C-:

    ResponElimina
  2. L'artista és realment original en la tria de peces de la seva creació. Ben segur que els poetes invocats li agrairan aquest homenatge.

    ResponElimina
  3. I en el cas de la porcellana trobo que és encara més encertada la combinació.

    ResponElimina